12 gezonde kruiden - Leef slank en gezond


Leef slank en gezond

12 gezonde kruiden

12 gezonde kruiden

12 gezonde kruiden. Dit  is een kruidenthee met een unieke mix van 12 verschillende kruidensoorten. Elke kruid doet iets en kan je gezondheid verbeteren. De thee helpt je weer schoon te voelen van binnen en gewicht te verliezen! Mensen die last hebben van opgeblazen,distress, gevoel, indigestie, lever-, nier- en long problemen, zure reflux symptomen, obstipaite, candida  zien vaak binnen een paar dagen verbetering. Zodra je vrij bent van toxines, candida, wormen en dergelijke, kunnen de cellen voedingsstoffen beter opnemen. Hierdoor kunnen orgaanfuncties, cholesterol en bloeddruk verbeteren waardoor je jezelf beter kunt voelen. Je voelt je fitter en raakt een aantal kilo’s kwijt.  Geloof me dat allemaal met 12 gezonde kruiden.

PERSIMMON KAKI BLADEREN

Hij behoort tot de oudste gecultiveerde planten, wordt in China al meer dan 2000 jaar verbouwd. De kaki (Diospyros kaki) komt van nature voor in het Himalayagebergte De kaki wordt al duizenden jaren in de Chinese geneeskunde ingezet bij onder andere bevat een grote hoeveelheid vitamine C en aminozuren. Dit is één van de 12 gezonde kruiden.

GEWICHTVERLIES: kaki kan ook goed helpen bij het afvallen omdat het bordenvol vezels zit en de trek in zoetigheid vermindert.

CHOLESTEROL: Doordat er Tannine in de fruit zit kan het je ook helpen met het verlagen van je cholesterol.

VOCHTOPHOPING: Mocht je last hebben van vochtophopingen in je enkels of benen doordat in de kaki kalium en calcium zit kan het ervoor zorgen dat de vocht op natuurlijk wijze zal worden afgevoerd.

ONTGIFTEND: In de kaki zit antioxidanten dat kan je lichaam reinigen. De schadelijken stoffen worden je lichaam uitgespoeld op een natuurlijke wijze.

VERBETERD IMMUUNSYSTEEM: Doordat er hoge gehalte vitamine A en C inzit kan het  immuunsysteem versterken. Zeker goed als je verkouden of grieperig voelt.

MEER ENERGIE: Kan je moeilijk in slaap komen door je drukke bestaan dan kan deze kruid je helpen met een betere nachtrust waardoor het je ook meer energie gaat geven.

LICHAAMSTEMPERATUUR VERLAGEN:  De Kaki kan de lichaamstemperatuur laten dalen zeker met extreem heet weer of bij koorts.

MARIA DISTEL

Mariadistel is een kruidachtige een- of tweejarige stekelige plant, met paarsige bolle buisvormige bloemen. Van de plant kan je bijna alle delen eten. De kruid werd bekend voor zijn helende karakteristieken. Dit is de tweede van de 12 gezonde kruiden.

LEVER:  De Maria Distel kan de gifstoffen neutraliseren in de lever en verhoogd het zelf herstellend vermogen van de lever.

MALVA / MARFA

Malva’s, de malvaceën of malvaceae, is de kaasjeskruidfamilie.  De bloeiperiode loopt van mei tot in september.

GEWICHTVERLIES: Malva kan het vet afbreken in het lichaam. Malva heeft medicinale eigenschappen die ingezet kunnen worden bij een dieet om af te vallen. Dit is derde van de 12 gezonde kruiden.

PIJN: De plant heeft pijnstillende eigenschappen, kan helpen de pijn te verminderen.

IMMUUNSYSTEEM: Kan het stimuleren en verbeteren waardoor bacteriele infecties vermeden kunnen worden.

CONSTIPATIE: Kan heel vervelend zijn als je een moeilijke stoelgang hebt, hoop mensen gaan chemische middels slikken die vaak toch bijwerkingen hebben maar Malva kan je helpen bij moeilijke stoelgang.

SLAPELOOSHEID: In deze tijd hebben we allemaal een druk leven en een hoop stress Malva kan je helpen ontspannen, beter in slaap te vallen zodat je in de morgen met energie opstaat.

HUIDAANDOENING: Malva kan je helpen bij eczeem, acne en puistjes.

PAPAJA

Papaya’s hebben de vorm van langwerpige meloenen of peren. Het vruchtvlees is heerlijk zoet met een muskusachtige ondertoon en de textuur heeft een zachte smeltkwaliteit. Behoud gezond immuunsysteem,bevorderd de spijsvertering,verminderd. Dit is de vierde van de 12 gezonde kruiden.

CH0LESTEROL:Papaja kan het verlagen.

CONSTIPATIE:  Heeft een hoog vezelgehalte waardoor je makkelijker naar de wc kan.

NIEREN: Papaja kan je beschermen tegen nierfalen.

LEVER:  Kan helpen  de lever te ontgiften.

PARASIETEN: Papaja kan de verwijderen van intestinale parasieten vergemakkelijken.

MYRRA

Mirre (myrrhe) is een gomhars.  Het wordt gewonnen uit verschillende soorten van het plantengeslacht. De ruwe hars wordt bewerkt door middel van stoomdestillatie. Dit is de vijfde van de 12 gezonde kruiden.

DIKKE DARM: Mirre kan de darmen reinigen en draagt mee aan een gezond spijssvertering.

PIJN: Kan het verminderen met keelpijn, Hoofdpijn,  tandvleesaandoeningen, aambeien. Myrra werkt dit antibacterieel, antiviraal,en draagt het bij aan het voorkomen van schimmelinfecties.

GEMBER

Gember wordt gewonnen uit de worelstok van de gemberplant.De belangrijkste bestanddelen zijn gingerol en shogaol.  Ze hebben een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. HUID: Kan het verouderingsproces vertragen. Dit is de zesde van de 12 gezonde kruiden.

AFVALLEN:  Kan de stofwisseling stimuleren daardoor bevordert het afvallen. Als je een opgeblazen gevoel hebt, kan een de gember snel verlichting geven.

CHOLESTEROL:  Gember kan het verlagen.

PIJN: Er zijn aanwijzingen dat gember ook een pijnstillende en ontstekingsremmende werking heeft. Regelmatig drinken van de kruidenthee waarin gember zit kan  helpen tegen pijnklachten van het gewrichten- en spierstelsel te verminderen. Gember kan ook een natuurlijk middel zijn tegen brandende maagzuur.

TEMPERATUUR: Gember kan de doorbloeding stimuleren en zorgt daarbij ook nog eens dat je lekker warm blijft.

ONTGIFTEN: Gember staat bekend om zijn zuiverende werking. Het kan een reinigende werking op je lymfestelsel hebben. De lymfeklieren voeren schadelijke stoffen af, met name bij ontstekingen.

BLOEDSUIKERSPIEGEL: Gember kan helpen om heftige schommelingen in je bloedsuikerspiegel te voorkomen. Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je je goed voelt en beter kunt denken.

KAMILLE

Is een plant die in heel Europa voorkomt. Het is een eenjarige plant die bloeit van mei tot september. Vervolgens overwintert de plant om in het voorjaar uit te lopen met veel vertakkingen. De witte bloemen hebben een sterke en kenmerkende geur. De plant vormt lintbloemen en buisbloemen. De lintbloemen zijn wit, de buisbloemen zijn geel van kleur Kamille is al van oudsher bekend om. Kamille vinden we vooral in thee. Het wordt gemaakt van gedroogde bloemen van de kamilleplant. Dit is de zevende van de 12 gezonde kruiden.

MAAG EN DARMEN: Heb je last van een maag-en darmkrampen, opgeblazen gevoel, of winderigheid? Kruidenthee waar de Kamille inzit kan helpen bij het kalmeren van de darmen. De antibacteriële werking zorg ervoor dat schadelijke bacteriën geen kans maken in het maag- en darmstelsel.

SLAPELOOSHEID: De kamille kan de zenuwen ontspannen en de spieren en als  je last hebt slapeloosheid kun je beste de kruidenthee drinken na het avondmaal dan kan het opgenomen worden in je lichaam en je ontspanning geven waardoor je makkelijker in slaap kan vallen. Kamille kan ontspannen geven en levert flavonoïden, die je hersenen een seintje geven dat de ontspannende hormonen dopomine en serotoine aangemaakt moeten worden.

STRESS: Kamille kan je helpen je zenuwen te ontspannen en je te kalmeren omdat het meeste effect van de plantje is.

HOOFDPIJN: Doordat de kruid je zenuwen en spieren ontspant kan kamille op natuurlijke manier je hoofdpijn verminderen.  Je kan het beste als je migraine voelt opkomen een kopje kruidenthee nemen. Heeft vaak geen effect meer als de migraine al actief is.

DIABETES: Kamille zouden helpen om de glucose spiegel in het bloed te verlagen en de opslag van glucose als glycogeen in de lever te bevorderen.

INFECTIES: Dankzij de antibacteriële werking van kamille kan helpen bij infecties zoals verkoudheden. Doordat we laatste jaren last hebben van temperatuurwisseling in Nederland hebben zij er een hoop die snel verkouden of griep krijgen. Wil je dit proberen te voorkomen dan kun je preventief kruidenthee drinken. Kamille helpt ook met het versterken van je sterk immuunsysteem vandaar.

SIBERISCHE CHAGA

Een van de bekendste medicinale paddenstoelen ter wereld is chaga (Inonotus obliquus, Fuscoporia obliqua), in het Nederlands ook wel berkenweerschijnzwam genoemd. Deze paddenstoel, die met name gedroogd en als ingrediënt in supplementen verkrijgbaar is, wordt al sinds de 16e eeuw in Europa gebruikt ter behandeling van allerlei ziektes en aandoeningen. Chaga heeft hierdoor ook zeer sterke anti-aging kwaliteiten en houdt het lichaam jong, fit en gezond. Dit is de achtste van de 12 gezonde kruiden.

BLOEDSUIKERPIEGEL: De Chaga paddenstoel kan een positieve uitwerking op de bloedsuikerspiegel hebben en op diabetes patiënten en hun klachten in het algemeen.

HOGE BLOEDDRUK: Chaga kan de bloeddruk reguleren, zorgt voor een goede balans tussen rode en witte bloedlichamen in ons bloed en verstevigd de vaatwanden.

CHOLESTEROL: Chaga reguleert het cholesterol gehalte in ons lichaam. Hij kan de te hoge cholesterol weer verlagen.

IMMUUNSYSTEEM: Chage geneeskrachtige kruiden, dit heeft een remmende, helende en ondersteunt en versterkt de immuunsysteem weer.

OPLOSBARE VEZEL

Verbindt met cholesteroldeeltjes en verwijdert ze uit het lichaam. Kan cholesterolgehalte verminderen en het gevaar van coronaire ziekte. Het helpt ook bij het controleren van uw bloedglucosegehalte voor zowel type 1 en type 2 diabetes. Dit is de negende van de 12 gezonde kruiden.

GANODERMA LUCIDUM

Ganoderma behoort tot de Polypoaceae. De Nederlandse naam Lakzwam.  De kleur varieert van donker lichtbruin tot rood-bruin. De Nederlandse naam -Lakzwam- spreekt door het glimmend uiterlijk voor zichzelf. Geneeskrachtige paddenstoel, werkt antibacterieel, kan de hoge bloeddruk stabiliseren, kan de cholesterolgehalte en bloedsuiker verlagen, Kan irritatie van de ingewanden verminderen, Ganoderma werkt kalmerend dus kan stress verminderen en kan dan ook helpen bijslapeloosheid, geeft meer energie en is rijk aan anti-oxidanten. Ganoderma kan ook helpen als pijnbestrijder en ontstekkingsremmer. Dit is de tiende van de 12 gezonde kruiden.

CRANBERRY

De cranberry ook onder de naam Grote Veenbes is een plant uit de heidefamilie. In Nederland is de plant veel te vinden op de waddeneilanden. Het is een kruipende of overhangende plant met dunne stengels. cranberries zijn zo gezond omdat er onder andere ontzettend veel vitaminen in zitten. Ze zijn rijk aan vitamine C, E. Dit is de elfde van de 12 gezonde kruiden.

VERSTERKT HET IMMUUNSYSTEEM: Wanneer je de kruidenthee drinkt waar de cranberries inzit kan dit een goede uitwerking op je immuunsysteem hebben. De schadelijke stoffen die je immuunsysteem kunnen verzwakken worden hierdoor namelijk uit je lichaam gespoeld. Dit kan zorgen voor versterking van de weerstand.

ONTGIFTEN: De antioxidanten in cranberries kan helpen ook bij het zuiveren van het lichaam.

HUIDPROBLEMEN: Kan helpen eczeem, acne, psoriasis en dermatitis.

HART: Cranberries kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Wanneer de cholesterol te hoog is kan dit leiden tot hart- en vaatziekten.

GEWICHTVERLIES: Cranberries kan de stofwisseling en spijsvertering stimuleren waardoor je makkelijk kan afvallen.

BLAASONTSTEKING: Kan urineweg infecties voorkomen, dat houdt de blaas gezond.

HEEMST (Althaea offcinalis)

Heemst is een familie van de Malvaceae (kaasjeskruidfamilie) De plant komt oorspronkelijk Afrika maar groeit inmiddels over de hele wereld zolang met maar de juiste klimaat heeft en een grondige grondgebied. MAAG: Mocht je last hebben van een brandende maagzuur drink dan onze kruidenthee daar zit de kruid Heemst in die het kan verlichten. Dit is de laatste van de 12 gezonde kruiden.

BLOEDSUIKERSPIEGEL: Door de kruid Heemst kan het de bloedsuikerspiegel verlagen.

PIJN: De plant heeft pijnstillende eigenschappen, kan helpen de pijn te verminderen.

IMMUUNSYSTEEM: Kan het stimuleren en verbeteren waardoor bacteriele infecties vermeden kunnen worden.

CONSTIPATIE: Kan heel vervelend zijn als je een moeilijke stoelgang hebt, hoop mensen gaan chemische middels slikken die vaak toch bijwerkingen hebben maar Malva kan je helpen bij moeilijke stoelgang.

SLAPELOOSHEID: In deze tijd hebben we allemaal een druk leven en een hoop stress Heemst  kan je helpen ontspannen, beter in slaap te vallen zodat je in de morgen met energie opstaat.

HUIDAANDOENING: Heemst kan je helpen bij eczeem, acne en puistjes.

Chat met ons