Gezonder eten, drinken en onze kruidenthee. - Leef slank en gezond


Leef slank en gezond

Gezonder eten, drinken en onze kruidenthee.

Gezonder eten, drinken en onze kruidenthee.

Gezonder eten en drinken en thee zijn zo belangrijk voor een goede levensstijl. 12herbsforhealthylife is ontstaan doordat ik mensen bewust wil maken hoe belangrijk het is om gezonder te gaan leven. Een gezond leven maar dan wel met een 100% puur natuur product.

Het is echt heel belangrijk dat mensen bewust worden om gezonder te gaan leven. De combinatie gezonder eten,  drinken en thee en natuurlijk niet te vergeten meer bewegen dat zijn de magische woorden voor een beter leven. Ik ben daar echt een voorstander van. In het verleden dronk ik veel frisdrank dan wel zonder suiker maar het blijft toch niet goed voor het lichaam. Ik ben nu overgestapt op thee en limonade zonder suiker en de zoetigheid laat ik ook staan. De perfecte combinatie gezonder eet, drinken en thee.  Er wordt tegenwoordig steeds meer van je gevraagd wat veel stress en onrust kan geven. De beroepen van tegenwoordig hebben meer een zittende functie dan een bewegende functie. Door het drukke gezinsleven of drukke baan is er vaak ook geen tijd meer om bewust gezond te koken en dan eet men gauw verkeerde voeding.

Minder beweging en verkeerde voeding kan je last krijgen van overgewicht. Lees hier onder meer over gezonder eten, drinken en thee.

Je lichaam raakt ongeregeld en raakt uit balans en dat merk je aan de aantal kilo’s die je zwaarder bent geworden. Je hebt minder energie en voelt je eigenlijk futloos.

Door al deze ongezonde dingen bestaat ook de kans op te hoge bloeddruk, te hoge cholesterol en niet te vergeten diabetes.

Je wilt toch deze dingen voorkomen en bewust zijn hoe gezond je kan leven door gezonder eten,drinken en thee?

Tegenwoordig heb je overal pillen voor maar dat lost niet de gezondheidsklachten op. Als je ongezond blijft leven zullen de klachten allemaal verergeren.

Is dat wat je wil?

Ik wil met mijn blog mensen bewuster maken om gezonder te gaan leven dat kan met gezonder te gaan eten en drinken samen met onze kruidenthee zodat je fitter gaan voelen en lekker slank. Om je leven niet meteen helemaal om te gooien is het beter om elke keer een klein stapje nemen naar gezonder leven, dan ben je al op de goede weg.

Wat is er niet mooier om je weer lekker in je vel te voelen en de wereld weer aan te kunnen?

Wees er wel bewust van dat ik je zoveel tips of adviezen kan geven maar dat je uiteindelijk het wel zelf moet doen. Waarom vind ik dit allemaal zo belangrijk omdat ik om mensen geef en zelf weet hoe het is of geen energie te hebben en me futloos te voelen. Ik ben van huis uit opgegroeid met bewust gezond eten, ik heb in mijn jeugd altijd een hoop gesport en weet nog hoe energiek ik was en me heel gelukkig voelden. Toen ik ouder werk kreeg ik ook een drukker leven en ging minder sporten. Ik werk drie dagen op kantoor wat ik met heel veel plezier doe maar in het verleden als ik in de avond thuis kwam merkte ik wel dat veel last had van mijn nek en schouders. Tijdje bij de fysio gelopen en hielp ook aardig maar niet voldoende om er helemaal vanaf te komen. Tegenwoordig ga ik ook meer naar de sportschool om mijn gewicht op peil te houden maar daarnaast doe ik ook oefeningen voor me nek en zolang ik dat blijf doen heb ik weinig last.

Ik weet wel naarmate je ouder wordt neemt de energie ook af. Als je morgens je bed uitkomt dan ben je niet meer zo soepel als toen je een jaar of 20 was. Dat geeft allemaal niet maar het is wel belangrijk je lichaam in beweging te houden en bewuster gezonder  te gaan eten en drinken.

Dat is geluk gevoel kan je nog steeds hebben als je daar voor openstaat en doorzet.

Tot ongeveer mijn 25 levensjaar kon ik eten wat ik wilden al at ik 6 weken patat kwam ik nog geen gram aan. Ik ben inmiddels 47 jaar en merk dat het steeds moeilijker wordt op streefgewicht te blijven. Er worden allerlei diëten aangeboden die je laten geloven dat de kilo’s eraf vliegen. Ik heb verschillende geprobeerd zo ook koolhydraten arm dieet en ik moet zeggen na een maand was ik 8 kilo afgevallen maar dan…….

Was het wel zat om  na 4 weken alleen maar eiwitrijke voeding te eten.

Je komt weer in je dagelijks ritme en ergens veranderd metaal ook iets in je en verlang je toch weer naar andere dingen zoals lekker witte rijst en witbrood en pasta. Je denkt nou een patatje mag wel weer voor een keer dat kan toch geen kwaad?. Collega is jarig en trakteert op een gebakje. “Ach ik ben zo goed bezig geweest dat kan ook nog wel”

Komt je dit allemaal bekend voor?

Dit is zeker niet vreemd, we blijven mensen alleen het is wel zonde dat na aantal maanden de kilo’s er weer aanzitten waar je zoveel moeite voor gedaan hebt.

DE SLEUTEL TOT HET AFVALLEN

Het gaat om een gezond eetpatroon waarbij je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Het gaat niet om weinig eten of eenzijdig eten. Calorieën tellen is ook niet nodig het gaat om de juiste calorieën en dat hangt af hoe actief je bent. Bij iedereen is dat verschillend en gebruikt zijn energie weer anders. Juist de kunst om de energie in de juiste balans te krijgen.

1.Juiste koolhydraten

Hoop mensen proberen koolhydraten te vermijden omdat het bekend staat als “daar wordt ik dik van” Wat je misschien niet weet mensen hebben het juist nodig alleen dan in maten. Aardappelen, ontbijtgranen, rijst, pasta en spelbrood. Juist de boter op je brood of romige sausen over je pasta daar kom je van aan.

Neem dan geen witte pasta maar volkoren pasta, geen witte rijst maar bruine rijst.  Deze bevatten meer vezels dan witte.

Geloof me we hebben koolhydraten in ons leven nodig is alleen net hoe je ermee omgaat.

2.Vaste tijden  gezond eten.

Ik weet het je hebt een druk leven en niet altijd tijd om rustig te eten maar het is heel belangrijk om je eten bewust te verdelen over een hele dag. Wil je afvallen zorg dan voor een vast ritme. Probeer altijd op dezelfde tijden gezond te eten maar niet in grote hoeveelheden. Eet wat je lichaam nodig heeft. Succesvol afvallen zal je namelijk niet lukken als je geraffineerde voeding blijft gebruiken.

3.Gezond drinken

Zeer aan te bevelen om water te drinken omdat alle afval wordt dan netjes en verantwoord afgevoerd. Beste is om een 20 minuten voor je gaat eten een glas water te drinken In water zit 0 calorieën waardoor je niet zal aankomen. Het geeft je een vol gevoel waardoor je dan ook niet teveel gaat eten. Ik begrijp best dat als je een hele dag aan het water zit dat het ook een beetje eentonig wordt. Ik drink zelf limonade zonder suiker.

 

 

 

Tip: Onze kruidenthee draag ook bij aan succesvol afvallen. Onze thee zitten bepaalden kruiden die je daarmee helpen zoals de kruid Permisson kaki bladeren omdat het bordenvol vezels zit en de trek in zoetigheid vermindert. Malva/ Marfa deze kruid kan het vet afbreken in het lichaam.

Malva heeft medicinale eigenschappen die ingezet kunnen worden bij een dieet om af te vallen. Cranberry kan de stofwisseling en spijsvertering stimuleren waardoor je makkelijk kan afvallen.

4.Beweging

Je kunt beter aantal keer peer week intensief bewegingen omdat je dan meer calorieën verbrandt. De dagen dat je niet intensief beweegt is het goed om te wandelen of te gaan fietsen als is het maar een half uurtje.

5.Neem ook je ontspanning

Voor je gezondheid is het super belangrijk om ook even tijd voor jezelf in te plannen. Iedereen heeft een druk leven en zijn verplichtingen maar er moeten ook momenten zijn om je even te ontspannen.

 Ga iets voor jezelf doen wat je echt leuk vindt en echt even samen bent met jezelf. Kan bijvoorbeeld ook even helemaal niks doen gewoon lekker een boek pakken en je op de bank installeren. Reserveer een paar uurtjes per week in. Neem een keer een sauna of een ontspanning massage. Bewegen is belangrijk maar daarnaast jezelf ontspannen ook. Het drukke leven kan een hoop stress kan geven en daar kan je ook van aankomen.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 − een =

Chat met ons