Hygiëne - Leef slank en gezond


Leef slank en gezond

Hygiëne

Wat is hygiëne en waarom is het belangrijk?

Hygiëne is handelwijze die zorgen dat mensen en dieren gezond blijven door besmettingsbron isoleren en ziekteverwekkers uit de buurt te houden. Het belang van persoonlijke hygiëne. Een goede persoonlijke hygiëne is belangrijk om zowel gezondheids- als sociale redenen. Het houdt in dat u uw handen, hoofd en lichaam schoon houdt om de verspreiding van ziektekiemen en ziekten te stoppen. Uw persoonlijke hygiëne komt uw eigen gezondheid ten goede en heeft ook invloed op het leven van de mensen om u heen. Door de juiste handhygiëne voorkom je verspreiding van bacteriën en virussen.

Handalcohol of zeep?

Dat je handen reinigt nadat je hand voor je mond gehouden hebt bij niezen en hoesten. toiletbezoek, of je neus heeft gesnoten. Was uw handen dan altijd met water en zeep. In alle andere situaties mag u zelf kiezen of u uw handen wast met desinfecteert met handalcohol of zeep. Belangrijk gebruik beide methoden echter nooit direct na elkaar. dat is slecht voor je handen.

Handen desinfecteren met handalcohol

Handen desinfecteren met handalcohol gaat sneller dan handen wassen met zeep. Je bent binnen heel snel klaar en je hoeft geen papier gebruiken om je handen af te drogen.Bijkomend voordeel is dat handalcohol je handen minder snel uitdroogt dan zeep.

Door je handen zoveel te moeten wassen in deze tijd, niks vervelender dan droge handen. Pijnlijke plekjes, roodheid. Je huid die op sommige plaatsen openscheurt, omdat het zo droog is. Erg naar, maar ook ik ontkom er niet aan. Vooral in de wintermaanden kunnen mijn handen wel wat extra verzorging gebruiken. Gelukkig bieden bodylotion uitkomst uit en ruikt ook nog eens heel lekker.