Neemolie voor paarden - Leef slank en gezond


Leef slank en gezond

Neemolie voor paarden

Neemolie Puur en koudgeperst tegen huidproblemen bij paarden

Mijn Neemolie, Azadirachta Indica, is puur en onbewerkt. Een natuurlijk product op basis van 100% pure biologische olie. Zeer geschikt voor huidproblemen bij dieren…….

Neemolie helpt o.a tegen: Zomereczeem, mijt, beginnende mok, jeuk, teken.

Eigenschappen:  Ontstekingsremmend, jeuk stillend, heelt en verzorgd wonden, kalmerend.

Vooral bij het ras Fries en Tinker komt eczeem veel voor, het veroorzaakt enorm jeuk, waardoor ze gaan schuren en het kan zelfs lijden tot open wonden.

Het beste is om te starten met de Neemolie in het voorjaar, maar zelfs wanneer je paard al aan het schuren werkt de Neemolie evengoed effectief.

Algemeen gebruik Neemolie:

Ik krijg vaak de vraag hoeveel moet je dan gebruiken? Dat is echt moeilijk om te zeggen omdat het afhangt van de ernst van de huidirritatie. Doorgaans is het weinig in gebruik omdat je dun moet smeren. Sowieso de Neemolie niet verdunnen maar puur gebruiken.

Neemolie eerst goed schudden voor gebruik. Start eenmaal daags met een dun laagje te smeren (in masseren) tussen de manen en staart wel op de huid waar geschuurd wordt. Verwacht niet meteen na een paar dagen al resultaat. De Neemolie moet de kans krijgen. Zodra je het schuren zit verminderen en de huid verbeteren kijk daar vanuit dan of je eens een dag kan overslaan en afbouwen. Het blootstelling aan zonlicht, rondom de ogen is veilig alleen wordt er wel geadviseerd bij extreme hoge temperaturen de Neemolie in de avond te smeren. Bewaar de Neemolie op een donkere plek waar weinig temperatuurschommeling is.

Gebruiksaanwijzing bij zomereczeem:  De eerst drie weken, iedere dag de huid insmeren/masseren op de plekken waar het paard schuurt, ook dan de olie niet uitwassen. Na die tijd kijken hoe de huid zich hersteld heeft en in welke maten het paard nog eventueel nog schuurt. De meeste paarden stoppen met schuren en krijgen weer mooie manen en staart voor terug.

Schuurt nog veel: Ga dan nog even door met elke dag insmeren

Schuurt nog aardig: Blijf hem om de dag de komende twee weken insmeren

Schuurt minimaal: Smeer de Neemolie nog een paar keer per week.

Zomereczeem is zeer hardnekkig heeft echt even de tijd nodig. Smeren zal steeds minder worden en de resultaten beter, uitzondering daargelaten.  Meestal is het toch als het paard echt extreme eczeem heeft zal hij nog een aantal keer per week de lente/zomer gesmeerd moeten worden. Zorg ook dat je het paard voer krijgt waar zo min mogelijk suiker inzit.

Bij mijt:

Zodra je Paard weer gaat stampen met zijn been was hem dan met groene zeep. Neem heel klein beetje Neemolie op je handen en wrijf even door je handen dat de olie goed verspreidt is. Smeer de olie met beiden handen over zijn been.

Nieuw!!!!!

In het weekend van 10 juli Neemolie anti insecten spray in mijn assortiment 500 ml

Mijn eigen ervaring:

Mijn lieve fries Gentle heb ik de eerst drie jaar in de lease gehad bij pensioenstalling in Noord Holland. Gentle liep nog in de lessen met beginners voor groot en klein. Het was een super paard om op te leren rijden zo ontzettend lief karakter maar ook zo wijs.

Gentle had het zeker niet slecht op de pensioenstalling maar op een gegeven moment was hij klaar mee om nog langer in de lessen te willen lopen dus ging over in protest. Hij ging heel traag lopen of wilden helemaal niet meer lopen. Ik kreeg hem tijdens het rijden niet eens meer in de draf. Duidelijk een protest dat hij dit niet meer wilden.  Ik kreeg allerlei adviezen, hoe ik het moest aanpakken, zoals heel duidelijk laten blijken dat ik de baas was.  Echt allemaal goed bedoelde adviezen maar mijn gevoel zei iets heel anders…

Ik heb hem gekocht en we zijn samen aan de slag gegaan. Het gaat er niet om wat jij wilt het gaat erom wat je samen wilt. Hij wilden niet meer luisteren naar me been en zacht tikje hielp ook niet meer, het begon zelf averechts te werken. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen door veel geduld, hem op mijn stem te gaan rijden, en hem veel complementen te geven dat hij weer plezier kreeg in het leven. Hij liet me echt zien dat ik naar hem moest kijken en hem moest proberen te lezen. Paard geeft duidelijk dingen aan waar je echt wat van kan leren.

Nu nog de eczeem dat was een ander verhaal. Hij schuurden met zijn manen en staart. Begonnen met zijn voedsel te veranderen, heel belangrijk dat ze zo min mogelijk suiker binnen krijgen. Het bleek niet voldoende te zijn om het schuren te voorkomen. Dierenarts erbij gehaald. Hij heeft toen een injectie gekregen in zijn hals en de jeuk werd na een paar dagen een beetje minder maar was niet voldoende om het schuren te kunnen stoppen.

In 2017 heb ik hem overgeplaatst naar een stal op de Veluwe maar toen begon de ellende pas echt met het schuren tot wonden aan toe. Deken voor hem gekocht maar dat was voor hem geen oplossing. Einde van de dag zat de deken helemaal scheef en met het warme weer ging hij er onder zweten. Op verschillende stallen met mensen erover gehad en toen kwam iemand met het product Neemolie.
Ik moest drie weken lang 1 keer per dag beetje olie smeren in zijn staart en manen……schuren nam na een week al af en was nog amper na die drie weken. Het hangt af van de ernst van de huidprobleem of je kan stoppen of ermee door moet gaan.  Dit product lost het niet op maar geneest de huid, brengt de irritatie te minimaal en dat zorgt ervoor dat het paard niet meer schuurt en zonder deken het land op kan. Dat is voor mij het belangrijkste omdat het gaat om een aantal maanden in de lente/zomer.

Ik heb de Neemolie gewoon op de schuurwonden (zie foto) gesmeerd omdat het op natuurlijke basis is en de wonden zijn daar ook mee geheeld…..

Ik moet zeggen dat ik echt geweldig product vind!!!

 

 

 

 

Ja het blijft bij koelbloeding paarden het meest voorkomen dat je te maken krijgt met huidproblemen. Ik moet zeggen dat het geen reden voor mij om zo’n ras niet te kopen, want ik vind zo leuk en ze geven zoveel liefde en  geluksmomenten.

Mijn Fries is in 2018 helaas overleden maar wel van ouderdom. Sinds een tijdje een lieve Tinker Djengo. Ik wilden geen Fries meer puur omdat ik bang was dat ik hem teveel ging vergelijken met Gentle. Tinker heb ik ook altijd super leuk paarden gevonden. Ik zocht wel een paard die mij als het gaat om vertrouwen mij een Gentle gevoel zou geven. Ik ben eerst wezen kijken bij een merrie Tinker maar die vond ik voor mij te snel. Tweede paard was net even te oud voor mij maar het derde paard was Tinker. Was heel gek maar na 5 minuten wist ik het al, we hadden meteen een klik en dat kwam doordat hij mij het gevoel gaf wat ik zocht. Inmiddels heb ik hem al meer dan een jaar. Gelukkig heeft hij geen last van eczeem maar het blijft een koelbloedig ras en heeft wel last van huidirritatie op zijn staart en gezicht. Zodra we het zagen zijn we meteen met de Neemolie begonnen in zijn staart te masseren. Hetgeen wat je dan nog op je handschoen heb zitten dat smeer ik op zijn neus en zijkanten.

 

 

Bestel nu jouw producten