Neemolie voor mensen - Leef slank en gezond


Leef slank en gezond

Neemolie voor mensen

Eén van de werkzame bestanddelen in Neemolie is Azadirachtine. Deze natuurlijke verbinding wordt tegenwoordig veel onderzocht om haar bijzondere eigenschappen, o.a. in de biologische landbouw en als afwerend middel tegen ongedierte bij mensen en dieren. De pure Neemolie bevat, van nature, tenminste 3000 ppm Azadirachtine.

Meestal wordt Neemolie verdund met een andere olie, zoals jojoba olie of een etherische geurolie, bv lavendelolie om de typische geur te maskeren bij gebruik op de huid van mens of dier.

Gebruik van Neemolie bij huidproblemen bij mensen

Neemolie is op de huid, puur of verdund te gebruiken. Neemolie wordt gebruikt bij de verzorging van allerlei huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis (wettelijk gezien mogen we niet alle toepassingen/details noemen op onze site).
Indien de huid rustiger is geworden en jeuk of schilfers zijn verminderd, hoeft u niet dagelijks aan te brengen. Meestal is een onderhoud van 2-3 per week voldoende.
U kunt neemolie eenvoudig verdunnen met een andere plantaardige olie.
Om te verdunnen kunt u het beste een andere natuurlijke olie (zoals BeriVita Jojoba of Sesamolie) gebruiken. Naar eigen behoefte kunt u een mengsel maken met bv 10 tot 20% Neemolie.

Roos en jeukend hoofdhuid bij mensen:

Bij roos, jeukend hoofdhuid door toevoeging van enkele druppels aan de shampoo (max. 3 % of 3 ml op 100 ml).

Schimmel bij mensen:

Effectief tegen schimmels. Bijvoorbeeld : 15 ml neemolie in een voetbad (voorafgaandelijk mengen met badzout, of zeep, om het goed te kunnen oplossen in water) is bijzonder effectief tegen zwemmerseczeem.

 Koortslip, eczeem en schimmel bij mensen:

Verzachtend bij huidaandoeningen zoals koortslip, eczeem en schimmel, in een verhouding van ⅛ of 12,5 % (bijvoorbeeld : ca. 5 ml op 40 ml basisolie)

Neemolie: Natuurlijk middel tegen muggen:

Een studie uit 1993 laat zien dat een mengsel van 2% Pure Neemolie in 100ml kokosbutter bescherming biedt tegen diverse soorten muggen. In Afrika zijn daarom veel Neembomen aangeplant om de lokale bevolking te kunnen beschermen tegen o.a de malaria muggen. De Neemboom groeit eenvoudig en de olie is makkelijk te maken.

 

  • Huisstofmijten en allergie:

Bij een allergie voor de huisstofmijt, ook wel huismijt genoemd, komen de klachten door een allergische reactie op de uitwerpselen van de huisstofmijten. Huisstofmijten zijn witte beestjes die tot de familie van de spinnen behoren. Ze zijn slechts 0,1 tot 0,6 mm groot, waardoor ze niet of nauwelijks zichtbaar. Huisstofmijten zijn op zich onschadelijk, maar de uitwerpselen kunnen dus een allergische reactie geven.
Huisstofmijten leven het liefste op een donkere en vochtige plaats, bij een temperatuur rond de 25°C. Huisstofmijten leven van de huidschilfers van mensen. Dus zijn matrassen, dekbedden en kussens ideale plaatsen voor deze mijten. Daarnaast komen ze ook voor in kleding, tapijt, stoffering van meubilair en knuffels. Neemolie spray, dat is 1 theelepel pure neemolie en 10-15 druppels pepermuntolie mengen met 500ml handwarm water, zal ervoor zorgen dat de mijten uiteindelijk zullen afsterven.
Door de Neemolie spray kunnen de mijten niet meer voortplanten op gesprayde gebied. Het effect op de allergische reactie is helaas minimaal omdat deze allergie door de uitwerpselen wordt veroorzaakt. Deze uitwerpselen verdwijnen niet door deze spray. De mijten die ‘verstopt’ zitten in kussen en matrassen zijn

met de neemolie spray helaas slecht te bereiken, en de uitwerpselen van deze ‘verstopte’ mijten geven dan nog steeds een reactie.

 

Bijwerkingen Neemolie

Neemolie van Leef slank en gezond geeft, voor zover bekend, geen bijwerkingen, bij aanbevolen gebruik.

Zwangerschap, borstvoeding:

Over gebruik tijdens zwangerschap/borstvoeding zijn onvoldoende gegevens bekend en wordt dan ook afgeraden.

Niet gebruiken bij:

Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Overgevoeligheid voor Neemolie komt zeer zelden voor maar kan, zoals met elk product, optreden.

Bewaring Neemolie:

Droog en bij kamertemperatuur (15-25ºC). Buiten bereik van kinderen houden. De uiterste gebruiksdatum is vermeld op de verpakking. Onze producten zijn natuurproducten, daardoor kan het product per batch variëren.

Bestel nu jouw producten 50 ml

 

Chat met ons